30.6.14

Ramadhan

alhamdullillah, bertemu lagi Ramadhan kali ni.
harap harap berkesempatan nk jumpa Ramadhan akan datang. InsyaAllah :)
so disini, sy nak ucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan.
selamat berpuasa. jangan ponteng ye! 
ampun maaf dipinta atas semua salah silap sy.
ade yg ter ter ter tu, harap dimaafkan.
raya nanti jemput la dtg rumah ye :D 

13.6.14

sedih

esok nak balik segamat dah. erghh. sedihnya nak tinggalkan rumah ni.
ak ni homesick sikit :/ dahla sem ni cuti sekali je, cuti raya.
memang tak best lah kan. haih. sungguh tak best k.
dengan kena puasa kat sana lagi. aisehmen. apa benda semua ni.
 bila dah nak puasa ni, teringat la kat arwah. 
semalam nangis sampai tertidur. rindu :'(
*derita merindu* 

lagi setahun jea emira nak habis belajar. sabar!
setahun jea lagi, lepastu tgglkan terus segamat tu!
 

6.6.14

tips hilangkan jerawat!

ada yang tanya, emira pakai apa eh kalau nak hilangkan jerawat?
haa muka saya ni biasalah, jerawat semestinya ada aje.
menyampah gila k.
macam macam produk gak cuba tapi macam tak berapa nak berkesan jea.
banyak oh habis duit.
pantang betul ada jerawat kat muka. memang sakit hati.
dah memacam produk guna, akhirnya jumpa dah yang sangat okay lah.
nak tahu padia?
NIXODERM
nak tahu berapa hengget?
RM4.90 jea tak silap. hahaha.
mula-mula nampak kat bilik mama. pastu tanya la kat mama, apa benda ni? 
pastu duk belek-belek, nampak dia tulis untuk jerawat pun boleh.
apa lagi, kasi try la satu kali.
hasilnya jerawat tu memang mengecut la. 
kalau jerawat yang baruu nk tumbuh tu, haa buh cepat. esoknya memang dia tak jadi nak tumbuh.
terbantut terus. serious ni tak tipu. HAHA.
guna produk mahal memacam, last last yg ni gak okay.
beli lah kat guardian. 
masa mula pakai mmg rasa berangin, pheww. rasa macam dia tengah bunuh jerawat tu.
dahla murah, tahan lama pulok tu.
haa amik kit, tepek kt tang jerawat tu. settle. okay tu ja rahsia saya. 
kbye :*

nah gambar!


2.6.14

dont ask me why, but try to understand.







ice skating

setelah sekian lama tak main ice skating, ak pun mula berkecimpung pung dalam bidang tu balik.
aicehwahh. ahahah
yang tak syiook nyaaa, harga tiket naik. itu mmg tak patut.
erghh. 
disebabkan weekend+public holiday, mmg ramai ah kan. 
nasib baik ak tak jatuh. asik la bertembung gn orang.
punya ramai yg jatuh depan ak. hahha.
dan disebabkan ak melatah, ak tatau la dah berapa orang kena maki. huahuahua.
bila dah penat sungguh, apa lagi, balik lah. 
ehh jap, lek lu. g makan lu. haha. 
kenyang gila. dah makan punya banyak baru nk risau, berat gua dah naik :/
so, apa lagi. ak tawaf satu sunway tu. hahahha.
konon konon exercise la :3
tgh jalan tu, nampak plak subway. haa apa lagi.
mai mai singgah! beli biskut double chocolate tu.
n ak makan lagi -_- *tak tahan godaan coklat*
okay pastu pusing lagi ni. sampai dah habis pusing setiap tingkat, setiap tingkat dan pelusuk tau, ak pun balik lah.
sebelum balik, lek lu. lepak minum lu. hahha. 
pergi publika, minum lu. minum apa. hot chocolate satu. *coklat lagi kan?*
okay lepastu tawaf la publika tu. tapi takdelah sampai habis, sbb lenguh ngat dah kaki ni kann. 
tengah jalan tu, nampak SUBWAY lagi! hahahhaa. 
apa lagi?! ak singgah lagi la! hahaha.
beli apa pulak dahhh.
biskut double chocolate lah apa lagi. hehehe.
masuk ja kereta ngupngapngupngap ak kunyah biskut tu.
cewdih ni berat dah naik 5kg. cewdih ilew ahh :'(
bahana cuti sem, duduk rumah asik makan jea. coklat penuh peti ais. hahah.
tapi watlek ja, sbb ak tau kt uitm nanti ak kurang makan.
sbb ak dah mmg cemtu. hahha. so, satu kebaikan uitm ialah, ak dapat diet. 
yang selebihnya, ak benci uitm segamat! lg seminggu ja nk balik sana dah. oh no no no.
dahla, tu ja. kbye. muahh kit :* 

thanks for reading ((: