13.11.14

bajet bagus

assallammualaikum. 
lama tak mencoret disini. BUSY!
ok tiba2 malam ni rasa nak mencoretkan sesuatu.
sebab ada orang tu buat status perli saya. 
ni bukan kes terasa hokay. dah mmg terang2 dia tuju kt sy. 
tapi kan yg pelik tu kan, sy tunggu jugak dia im sy.
kalau berani kan, im jelah. kenapa tak berani nk im?
duk tunggu gak.
duk hingaq buat apa.
situasinya sekarang ni memang la sy yg salah.
tp sebenarnya dr mula lagi ak yg mengalah dgn kau.
cik, rumah awak yg tak bertangga lagi tu, toksah la nk kecoh.
lain kali jaga la laki awak tu leklok.
make sure dia tak cari sy.
sbb rasanya dah banyak peluang dah sy bg.
tp still benda yg sama.
so, stop talking.
lemme live happily.
and you, you, you and you, pls get a life lah k.
JANGAN BAJET BAGUS.



30.7.14

kau ingat ak heran?


raya raya ni nak bermaaf maafan. lupakan segala sengketa. tapi ada juga manusia yg, eh entahla malas nk sebut. HAHA sebab takde perkataan yg boleh menggambarkan diri kau.
ak rasa kau dah cukup besar dah, dah boleh fikir baik buruk. kenapa mesti jalan camtu yg kau pilih.
dendam kau tu boleh bawak kau pergi mana ak nak tanya? kau fikir kau hebat sangat kea?
tengok, lihat dan perhati lah hidup kau sekarang camne. takkan tak nampak lagi?
orang sekeliling pun nampak and dorang sendiri cakap, BALASAN untuk dia laa. tipu orang sana sini. malu weh. india pun cakap, 'sy igt sy jea paria, tp rupanya dia lagi paria'. drama kau mmg terbaik. sangat sangat lah terbaik. dah boleh jadi producer filem ni. confirm dapat award! mmg ak pun vote! HUAHUAHUA :D bukan nak masuk campur, tapi ak sikit pun tak kacau hidup kau. so, mulut tu jaga sikit la. takyah nak sebut sebut bebukan pasal ak. jgn nak berlagak pandai. nk tunjuk pandai, cakap pasal hukum agama.
yg tak masuk dek akal lak tu. agama mana hang ni weh! HAHA. lawak la. pandai pertikaikan halal haram. tp ak tengok selama ni kau yg selalu buat kerja HARAM. sedar tak sedar weh? HAHA
banyak cakap sgt, kalau hg hebat sangat, bagi la nafkah kt anak anak hg tu. jgn pandai cakap jea, tp diri sendiri pun tak mampu nk jalankan tanggungjawab. tolonglah MALU!
kau duduk dendiam, muhasabah diri tu bebanyak. jgn nk ego sangat. ego tu lah yg tgh makan diri kau skrg. kan? kan? kan? gerak geri dan perilaku kau ni, ak tengok dah mcm org ada penyakit mental illness.
tak makan ubat kea cemane? bawak bawaklah bertaubat. kembali lah ke pangkal jalan.
jadi manusia biarlah yg berguna. bukan SAMPAH!

SIAPA MAKAN CILI, DIA LAH YANG TERASA PEDASNYA.
terasa? haa amik, simpan dalam poket. blah!


30.6.14

Ramadhan

alhamdullillah, bertemu lagi Ramadhan kali ni.
harap harap berkesempatan nk jumpa Ramadhan akan datang. InsyaAllah :)
so disini, sy nak ucapkan selamat menyambut bulan Ramadhan.
selamat berpuasa. jangan ponteng ye! 
ampun maaf dipinta atas semua salah silap sy.
ade yg ter ter ter tu, harap dimaafkan.
raya nanti jemput la dtg rumah ye :D 

13.6.14

sedih

esok nak balik segamat dah. erghh. sedihnya nak tinggalkan rumah ni.
ak ni homesick sikit :/ dahla sem ni cuti sekali je, cuti raya.
memang tak best lah kan. haih. sungguh tak best k.
dengan kena puasa kat sana lagi. aisehmen. apa benda semua ni.
 bila dah nak puasa ni, teringat la kat arwah. 
semalam nangis sampai tertidur. rindu :'(
*derita merindu* 

lagi setahun jea emira nak habis belajar. sabar!
setahun jea lagi, lepastu tgglkan terus segamat tu!
 

6.6.14

tips hilangkan jerawat!

ada yang tanya, emira pakai apa eh kalau nak hilangkan jerawat?
haa muka saya ni biasalah, jerawat semestinya ada aje.
menyampah gila k.
macam macam produk gak cuba tapi macam tak berapa nak berkesan jea.
banyak oh habis duit.
pantang betul ada jerawat kat muka. memang sakit hati.
dah memacam produk guna, akhirnya jumpa dah yang sangat okay lah.
nak tahu padia?
NIXODERM
nak tahu berapa hengget?
RM4.90 jea tak silap. hahaha.
mula-mula nampak kat bilik mama. pastu tanya la kat mama, apa benda ni? 
pastu duk belek-belek, nampak dia tulis untuk jerawat pun boleh.
apa lagi, kasi try la satu kali.
hasilnya jerawat tu memang mengecut la. 
kalau jerawat yang baruu nk tumbuh tu, haa buh cepat. esoknya memang dia tak jadi nak tumbuh.
terbantut terus. serious ni tak tipu. HAHA.
guna produk mahal memacam, last last yg ni gak okay.
beli lah kat guardian. 
masa mula pakai mmg rasa berangin, pheww. rasa macam dia tengah bunuh jerawat tu.
dahla murah, tahan lama pulok tu.
haa amik kit, tepek kt tang jerawat tu. settle. okay tu ja rahsia saya. 
kbye :*

nah gambar!


2.6.14

dont ask me why, but try to understand.







ice skating

setelah sekian lama tak main ice skating, ak pun mula berkecimpung pung dalam bidang tu balik.
aicehwahh. ahahah
yang tak syiook nyaaa, harga tiket naik. itu mmg tak patut.
erghh. 
disebabkan weekend+public holiday, mmg ramai ah kan. 
nasib baik ak tak jatuh. asik la bertembung gn orang.
punya ramai yg jatuh depan ak. hahha.
dan disebabkan ak melatah, ak tatau la dah berapa orang kena maki. huahuahua.
bila dah penat sungguh, apa lagi, balik lah. 
ehh jap, lek lu. g makan lu. haha. 
kenyang gila. dah makan punya banyak baru nk risau, berat gua dah naik :/
so, apa lagi. ak tawaf satu sunway tu. hahahha.
konon konon exercise la :3
tgh jalan tu, nampak plak subway. haa apa lagi.
mai mai singgah! beli biskut double chocolate tu.
n ak makan lagi -_- *tak tahan godaan coklat*
okay pastu pusing lagi ni. sampai dah habis pusing setiap tingkat, setiap tingkat dan pelusuk tau, ak pun balik lah.
sebelum balik, lek lu. lepak minum lu. hahha. 
pergi publika, minum lu. minum apa. hot chocolate satu. *coklat lagi kan?*
okay lepastu tawaf la publika tu. tapi takdelah sampai habis, sbb lenguh ngat dah kaki ni kann. 
tengah jalan tu, nampak SUBWAY lagi! hahahhaa. 
apa lagi?! ak singgah lagi la! hahaha.
beli apa pulak dahhh.
biskut double chocolate lah apa lagi. hehehe.
masuk ja kereta ngupngapngupngap ak kunyah biskut tu.
cewdih ni berat dah naik 5kg. cewdih ilew ahh :'(
bahana cuti sem, duduk rumah asik makan jea. coklat penuh peti ais. hahah.
tapi watlek ja, sbb ak tau kt uitm nanti ak kurang makan.
sbb ak dah mmg cemtu. hahha. so, satu kebaikan uitm ialah, ak dapat diet. 
yang selebihnya, ak benci uitm segamat! lg seminggu ja nk balik sana dah. oh no no no.
dahla, tu ja. kbye. muahh kit :* 

31.5.14

cuti sem

apa yg ak buat eh sepanjang cuti sem ni?
haaa, tak banyak sangat pun. 
yg banyak ak buat ialah tengok korea. hahhaa.
antara drama yg ak dah tgk ialah,
jeng jeng jeng!

The Heirs
Inspiring Generation
My Girl
That Winter The Wind Blows
Bel Ami
Love Rain
Angel Eyes
Emergency Couple
Barefoot Friends
Boys Before Flowers
City Hunter
I Am Sam
Playful Kiss
Dream High
Dream High 2

 tu jelah yg ak ingat ak rasa. hahhaha.
terima kasih kepada drama drama ni semua.
sebab banyak membantu ak menghabiskan cuti sem yg sangat membosankan ni.
so, kepada yg nak suka tengok korea, cuba lah tengok drama yg ak dah list kat atas tu. bestt! 
planning, nk g korea hujung tahun ni. 
harap harap takde halangan pape. yeayy!
tak sabar nyea, nak main salji.
okay lah, tu ja nk cerita.
kbye.

28.5.14

minggu depan

minggu depan masuk sem baru.
oh no :/ 
tak sukanya segamat hm hm.
oh minggu depan,
kenapa lah minggu depan. iskisk.

selit kit. kbye. hahaha


25.5.14

:')








thanks for the song :*

maaf dan terima kasih

yeah, sorry and thanks to you.
sorry for rejecting you,
sorry i cant be the one to make u happy,
but i'm glad there's someone else.
good for u then.
so, i don't have to worry anything about you.
it's a relief.
live well yah! :) 
thanks for everything.

Don't make promises when you are happy.
Don't reply to anything when you are angry.
Don't make decisions when you are sad.

23.5.14

minggu depan

abah cakap, minggu depan.
hahahahahaha.
nak gelak jea.
yelah abah, ya tunggu abah punya minggu depan tu yeh!
banyak wishlist ni haa. hehehe.
ILY abah <3



18.5.14

3 minggu lagi

SESUNGGUHNYA
malas nya nak naik sem baru.
malas gila nak bangun pagi pagi then pergi kelas
harapan ak, sem depan dapat lecturer sporting gila!
arghh tak sabar nak habis belajar.
dah muak hadap Segamat. 

14.5.14

penat

P E N A T
no one will understand
im just sick of it
and getting tired

10.5.14

less less less

Selagi ak masih nak bercakap, dengarlah.
Bila ak dah tak mampu nak cakap, harap faham.
My attitude is based on how u treat me.
Sekian, terima kasih. 

thanks for reading ((: