28.4.12

terkilan

aku sangat terkilan.
tu je yang aku mampu cakap sekarang ni.
apa pun keputusan aku, semuanya untuk kebaikan.
kbye

14.4.12

MSU

menangis sampai bengkak mata malam tadi, so hari ni pergi register masuk MSU dengan muka macam ala zombie. 
-,- 
ada family, tapi too much problems. membuatkan aku rasa macam aku hilang separuh daripada jiwa dan diri aku.
sedih dengan kehidupan.
what a life?
there's no words can describe my feelings right now.
its *^%!@#$.

untuk adik aku, HAPPY BIRTHDAY. 
kakya mintak maaf tak wish awal awal and tak bagi pape kat amir.
kakya busy sangat sampai tak ada masa nak wish.
im sorry.
i just want u to know that i love u damn much.

5.4.12

sambung belajar

kehidupan sememangnya sesuatu yang sukar untuk kita semua tempuh.
bagaimana sukar pun kehidupan, ingatlah banyak lagi orang yang hidupnya lebih sukar dari apa yang kita jalani.

hari tu aku pergi karnival jom masuk u.
orang lain pergi sana aku tengok muka happy je.
tapi aku, dah macam apa je muka.
orang pun tak sanggup nak tengok.
sebab apa? adalah masalah sikit kan yang membuatkan aku rasa stress semacam je. :(
aku dapat surat tawaran masuk MSU kat shah alam.
Money Sucking University.
yuran memang mahal la kan. 
aku dapat Diploma In Education - TESL
boleh jadi cikgu, ewahh ~
fikirkan masa depan memang seronok.
tapi memikirkan kehidupan yang aku jalani sekarang ni, macam membuatkan niat aku untuk sambung belajar terbantut je.
alaa sedihnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
:'( :'( :'( :'( 
ditambah pulak dengan lagi satu masalah.
apa yang aku dah buat?
hm. aku mintak maaf tapi aku terpaksa buat semua tu.
sumpah aku rasa bersalah gila.
hari-hari aku akan ingat apa yang aku dah buat.
sesiapa pun takkan faham apa yang aku rasa dan lalui.
yang dorang tau, marah aku je.
sedih sengsorang, suka sesama. 
dah biasa dah.
taktaulah kenapa bila aku tension je, orang sekeliling aku lagi suka nak marah aku tambah tension aku.
memang rasa gila terabai.
ada family pun, semua buat hal sendiri.
parents sibuk dengan kerja.
kawan semua, entahla.
kadang dorang faham, kadang dorang tak faham n macam fed up je.
mati nanti pun sengsorang gak kan.
bukannya ada orang nak teman dalam kubur tu haa.
susah aku nak kawal, banyak sangat yang aku fikir.
cakap memang senang kalau bukan korang yang hadapi n tanggung benda tu.
nak buat macam mana, emosi aku sangat terganggu sekarang.
bukan aku yang mintak semua ni.
tapi ni lah yang terjadi.
hmmm.

thanks for reading ((: