25.1.12

untitled

hey! ;)
lama jugak tak tatap blog ni. 
so hari ni baru ada masa.
btw, HAPPY CHINESE NEW YEAR! 
padahal dah habis dah pun, ak lambat wish. apedehe kan? haha.
taktau nak cakap pasal ape.
dear blog, buat masa sekarang ni, life aku macam biase jea.
takde ape yg best dan menarik pun.
cuma berharap akan datang satu keajaiban dalam hidup ak tahun ni. hehehe.
bye -.-

4.1.12

terbaru, update

akhirnya settle masalah aku dengan laki tu dan family aku.
pheww, bila fikir nak kahwin memang la macam best. 
pada zahirnya la kan. tapi bila dah kahwin, haa baru kau tahu acano?
haha. so fikir fikir aku rasa aku memang belum ready nak kahwin sebab diri aku belum bersedia nak jadi isteri mithali.
taknak aku jadi isteri derhaka, aku dahla garang auumm. haha.
kang hari hari laki aku kene baling pinggan mangkuk. 
lagi pun Allah dah tunjukkan aku beberapa perkara pasal laki tu.
dia jenis panas baran, memang tak boleh. kang terbalik rumah kalau aku pun panas baran gak.
lagi pun ramai membe yang halang aku kahwin. lagi pun, aku muda lagi la! 
baik enjoy dulu, belajar dulu. kan?
janganlah laki tu datang carik aku lagi, takut mak oi. 
semalam je dari pukul 12 malam sampai 8.30 pagi aku settle dengan dia.
GILA. okay kawan kawan, jangan tanya lagi pasal aku kahwin. pening aku.
hehe. emira akan stay single mingle pringle. 
bye ;)

2.1.12

twitter and friendship

memang best sangat hari ni.
kalau kau terasa dengan aku, cakap depan depan aku.
cakap dekat aku.
bukan diam je.
aku bukannya pekak.
yang membe kau pulak nak perli aku kat twitter, apehal?
aku malas nak cakap lebih. 
kang lain jadi nya.
just ucapan jutaan terima kasih untuk kau sayang.
tak payahla kau nak kawan dengan aku lagi.
kau pun ada kawan kawan kau.
next time pesan kat kawan kau, jangan bertindak bodoh macam tu lagi tau. 
friendship yang dah lama dibina jadi macam ni.
nak buat macam mana kan.
kau pun bukan kisah.
aku? aku ada kekuatan aku untuk tempuh semua ni.
at last i found the good in goodbye.


thanks for reading ((: