28.9.11

you lied
you cheated
and 
 got caught
so I left
and met someone else after that
now I'm happy with him
and
 now you want me back?
NAHH. fuck off.

24.9.11

"Everytime I hear someone say those words "it cannot last" it makes me soo mad. Through the days I worry, through the days I tremble, but no matter how much I try, I cannot denie that love can exist, that miles do not cross within a person's heart. they have to believe something unimaginable can be possible. If you are not a believer, then your dreams can be nothing but dust but if you believe they can be real."

18.9.11

if you are reading this, i want u to know that i miss u so fucking damn much.
and how much i wish i could turn back the time and freeze the time so that u'll not go anywhere.
i miss to hear u talking and laughing. i just miss u.
u are the first thing that cross my mind when i woke up and the last thing that i think about before i sleep.

If you love someone more then anything, then distance only matters to the mind, not to the heart.

7.9.11

nightmare

mimpi indah semue orang nak kan?
mimpi buruk sape nak?
aku pun taknak. hoho.
tapi apesal lah asyik asyik mimpi buruk jea.
bile bangun jea, rase takut.
ta best betul ah. 
dah brape mlam berturut dah neh.
smpai nak tdur pon takut.
kbye.

5.9.11


JAUH iTu Ada jArAk
 yG tpIsaH, JAUH iTu
 ada RuaNg yG
 memIsaH..JAUH iTu
 Dua iNsaN yG
 tpIsaH, JAUH iTu
 Dua hAti yG
 dpiSaH..nAmuN
 JAuH iTu Ada riNdu
 yG tAk sUdaH..

lelaki curang? tinggalkan jea!


“Mengapa masih cinta dengan lelaki yang pernah curang? Kerana lelaki curang akan berlaku curang lagi dan lagi… ” 


Lelaki curang??…jangan bagi peluang kedua kepadanya. Sekali dia curang, dia akan berlaku curang untuk berkali-kali lagi. Sekali lelaki curang, itu bermakna dia masih mempunyai nafsu terhadap wanita-wanita lain. Curang pertama kali itu yang susah untuk dilakukan, tetapi apabila dia sudah buat sekali…well, yang kedua dan seterusnya is so easy! 


So, jangan buang masa! Buang dia! Tidak ada gunanya untuk anda memaafkan lantas memberi peluang kepadanya untuk kembali, kerana hampir kesemua daripada mereka akan kembali berlaku curang lagi. Sorry kawan-kawan wanita semua…this is reality! 


Kecuali, dia terikat dengan perkahwinan yang terpaksa atau perhubungan yang sudah tiada cinta namun kerana anak-anak atau kerana keluarga dan maruah, lalu dia tidak dapat putuskan. Lalu, dia terpaksa jatuh cinta pada yang lain… 


Beratus-ratus email masalah cinta yang mana ramai masih menunggu boyfriend mereka yang hilang entah ke mana. Dan apabila tersedar yang lelaki mereka curang, wanita-wanita ini terus menerus bersedih dan seolah-olah tidak mahu meneruskan hidup normal mereka… 


Please faham ya…lelaki kalau dia masih mahukan anda, dia masih ingin bersama anda, dia akan sentiasa ‘mengayat’ anda. Dia akan sentiasa call setiap masa, sms selalu, selalu mahu berjumpa dan berbual mesra, dia akan lakukan apa sahaja demi untuk bersama anda. Percayalah! 


Kalau masih sayang dan cinta, takkan dia hilang dan senyap je beb, handphone mesti jawab. Kalau dah tak cinta tu, berborak pun sekadar bertanya khabar je, dah tak ada kemesraan, dah tak romantik, sms pun balas sikit-sikit, kadang-kadang tak balas…hmmm, ada wanita lain lah tu. Kalau tak pun dia dah bosan dengan anda. 


So, kerja anda sekarang ialah…bertekad untuk keluar dari kemelut itu dan memulakan hidup baru, kemudian membuka hati anda kepada yang baru…

2.9.11

KL to MANJUNG

ouh hey.! ;)
na cite siket neh. hehe.
dgn gembiranyea, sy dah smpai rumah.
sy balek manjung ahad lepas. cewaahhh. 
first day smpai manjung, malam tu farah dtg rumah. 
15 jam bersame dy. lame ta cmtoe kan farah? haha.
dy siap tdo rumah sy lage. asek asek kene lempang jea nan dy. 
second day pulak, petang tu pegy TELUK BATIK, bebaring kt kerusi malas dengan gylea sy. ehehe.
time tu last puase la. esok nyea na raye, dy na balek kampung dah, so spend la sedikit mase bersame kann. ;D
petang tu pulak pegy bukea puase di mcD dengan farah, shuk, mail dan sape entah. **tidak kenal. 
first day raye pulak, tade papea pun, pegy kubur arwah n duk rumah jea. tapi petang tu sempat g tengok wayang pulak. cite final destination 5. haha meninggalkan kesan yang mendalam betul cite tuu.
second day raye pulak baru la bejalan pegy bote la apela. penat jea.
third raye pulak, ouhh ini y paleng best okay. sebabb menunggu kepulangan gylea sy dr peghelis oi.
lame nau, dr pg gerak, ptg baru dy smpai, jam sgt. 
almost 7 hours ++ dapat meluangkan mase bersame. ewahh datuk. haha.
bile dah kat manjung, manea lage mao pegy. balek balek pusing kt situ jugak. haha.
fourth raye pulak, bangun pukul 8. sorry gylea ta dapat teman pegy klinik gigi. hehe.
mandi mandi siap siap, berkemas bagai, pkul 11 lebeh pegy jupe gylea sy jap.
pukul 1 baru bertolak balek. ahh semput.
singgah rumah mak ngah kt bukit beruntung jap untuk lunch. 
aww sedap mak ngah masak. :)
pukul 5 lebeh baru betolak balek rumah makteh. pukul 6 baru smpai.
rerehat sebentar, akhirnya smpai jugak kt rumah n jupe fmly sy!
hahaha baru merase raye tnpe fmly tahun neh weh. 
6 hary kt kampung, 6 hary la ak ta online. gila babeng betol. haha.
balek jea rumah terus on lappy. ouhh ouhh rendunyea.!







thanks for reading ((: