30.4.11

Are you a morning or night person?

night. hihi,

seronotnyea. :)))

hary neh sy sgt la seronot.
sbb ape eh eh.?
sbb sy dapat jupe membe membe sy tdy. 
HAHA.
mcm ta pcaye pla la.
setelah 4 bulan 3 minggu dan 2 hari.
baru la dapat jupe.
tpy an an.
TADI, , ,
bole pla purse ak hilang.
:(
TIBE TIBE, , ,
ade org call n ckp dy jupe purse ak.
naseb baekk. 
oke bye.
*****************
SERONOT SESANGAT  :)

29.4.11

at last. Fuhh. (!)

at last, ak akn gerak kea manjung. 
skang neh online jap smantare menunggu parents ak cyap.
hoihoiii. heppynyea.
na jupe memb memb neh. hihi.
RENDU sgt kt korang tao ta. 
semoge selamat sampai jp gy.
aminnn~
byebye.

kalau cinta xditerima mcm mne ??? frust menonggeng la kn..

haha, tidakla, kalau cinte ta diterima, rehda jelahh. akan ade y lebeh baek dr dy. ^^

26.4.11

jujurnyea laaaa.

http://www.cute-smiley.com

apabila haty y panas menjadi COOL bebeyhh. -_-
mcm mcm hal la.
kalau da gylea tu memg gylea la kann.
bangang kedue duenyea menjadi. 
cakaaapppppppppppppp,
smpai 7 pg,
then. . .
SETTLE.
pleng best, WHOAH.!
hry neh kmu sgt JUJUR la gylea. 
sedikit sebanyak sudah mendapat tao ape penyakit kamu neh 
dan
seberapa kronik kah ia
dan 
ubat ape y kmu perlukan.
HAHA.
thanks.
-teettttttttt-

-___-

pagy neh, ak rase mcm.
na pukul orang jea.
blank la otak ak cani.
adoyy.
tatao na wtpea.
buntu.
dala.
malas na pk.
buat serabut jea.
'buat bodo' is the best solution.
bye.

Panas baran ke tak?

bole la. :DDD

pernahkah anda mempermainkan perasaan orang?

setakat neh belum pernah lage la. haha.

25.4.11

isnin, selasa, rabu, khamis, JUMAAT.


 sgt berharap jumaat neh segalenyea akan berjalan dengan lancar. 
aminnnn~~

20.4.11

4 tips memujuk lelaki yang MERAJUK.-__-

disebabkan semalam ade orang tuu haa,merajuk la kononnyea.al-kisahnyea sebab laman soSIAL FB la,jdy punce. haha. ak dala ta rty na pjuk orang neh ha. so, jom baceeee. :DDDD

Mengapakah si dia merajuk?
Pada kebiasaannya, lelaki merajuk disebabkan berlakunya perselisihan faham di antara dia dengan pasangannya.
Pada kebiasaannya, lelaki merajuk disebabkan berlakunya perselisihan faham di antara dia dengan pasangannya. Perselisihan faham ini menyebabkan si dia tidak berpuas hati dan dia mengambil keputusan untuk membawa diri (merajuk) dan mendiamkan diri dengan tidak membalas mesej atau mengangkat call.
Apabila perkara ini berlaku, pasangannya akan berasa bingung dan pelik kenapa si dia perlu merajuk? Masalah yang berlaku bukan suatu isu yang besar dan tidak perlu merajuk sampai sebegitu rupa. Dan pasangannya akan terus cuba menghubungi si dia dan bertanyakan pelbagai soalan bagi menyelami perasaannya. Ini menyebabkan si dia akan semakin mendiamkan diri dan pergi semakin jauh.

Jadi, bagaimanakah caranya untuk memujuk si dia?

Terdapat 4 tips yang dapat anda gunakan bagi memujuk lelaki yang merajuk. Mudah-mudahan apa yang kami kongsikan di sini dapat membantu anda dalam memulihkan keadaan dan dapat memujuk si dia yang sedang mendiamkan diri itu. :)
1. Berikan si dia ruang untuk bersendirian
Apabila seseorang lelaki merajuk, dia sebenarnya memerlukan masa untuk menenangkan fikirannya. Dia perlukan masa untuk bersendirian bagi membolehkan dia memikirkan sedalam-dalamnya apakah yang telah berlaku. Apakah punca berlakunya masalah tersebut? Adakah dia berhak untuk merajuk? Apakah tindakan yang perlu dia lakukan bagi menyelesaikan masalah itu? Dan pelbagai lagi persoalan yang dia cuba fikirkan bagi mencari jawapannya.
2. Sentiasa memberikan si dia sokongan
Anda sebagai seorang pasangan yang memahami, berikan si dia sokongan yang diperlukan. Jika dia mendiamkan diri dengan menonton televisyen dan tidak mengendahkan anda, biarkan si dia berbuat apa yang dia inginkan. Ikutkan sahaja rancangan televisyen yang dia sedang tonton dan jangan sesekali mengubah siaran televisyen ke siaran kegemaran anda. Walaupun dari luaran kita nampak dia sedang menonton televisyen, tetapi di dalam akal fikirannya si dia sedang memikirkan masalah yang sedang berlaku.
3. Jangan bertanyakan tentang perasaannya
Ketika si dia sedang merajuk, jangan sesekali bertanyakan apa yang sedang berlaku, kenapa dia merajuk, apakah perasaannya, dan sebagainya. Elakkan diri anda daripada bertanyakan apa-apa kepadanya. Ini kerana, kehadiran anda akan mengganggu konsentrasinya untuk menyelesaikan masalah tersebut. Dan ini akan menyebabkan si dia akan semakin menjauhkan diri daripada anda kerana anda telah mengganggunya.
4. Buat sesuatu yang dapat mengembirakan hati anda
Ya, adalah lebih baik anda mengembirakan hati anda sendiri daripada anda memikirkan perasaan si dia. Pada ketika ini, si dia perlukan ruang untuk bersendirian. Jadi biarkan si dia bersendirian dan gunakan masa yang ada untuk menghiburkan diri anda. Mungkin dengan melayari Forum Tentang Cinta, membaca novel kegemaran anda, atau pun melakukan hobi kesukaan anda seperti memasak, menjahit ataupun shopping. Dengan cara ini, anda akan dapat mengelakkan diri daripada mengganggu si dia yang sedang cuba pulih daripada merajuk itu. :)

Kenapa merajuk?
Sebelum kita mengetahui cara untuk memujuk ini, kita harus tahu apakah menyebabkan seseorang itu merajuk. Seseorang itu merajuk disebabkan atas beberapa sebab.
1. CemburuYa, ini merupakan faktor utama kenapa si Dia merajuk. Dia cemburu disebabkan ada sesuatu yang cuba mengambil anda dari dirinya. Seperti kawan-kawan, pekerjaan, keluarga dan sebagainya.
2. Tidak dapat apa yang diinginkan
Si Dia menginginkan sesuatu dari anda, tetapi anda tidak memberikannya. Sebagai contoh, Si Dia ingin memakan roti canai (kenapa pasal roti canai pulak ni?), tetapi anda tidak mahu, dan anda ingin makan benda lain. Jadi, si Dia pun merajuk sebab dia hendak jugak makan roti canai. Payah jugak ni.
3. Orang lain lebih hebat dari dia
Adakalanya dia akan merajuk untuk mendapatkan perhatian dari anda. Dan kadangkala, si Dia merajuk disebabkan ada sesuatu yang membuatkan dia berasa marah dan tidak selesa. Untuk mengubat perasaan dia itu, dia perlukan anda disamping dirinya tetapi dengan cara yang sangat berbeza -- merajuk.

Bagaimana nak pujuk?

Ok. Sekarang ini kita sudah mengetahui sebab kenapa si Dia boleh merajuk. Dan sekarang bagaimanakah cara untuk memujuknya. Diingatkan, tips-tips ini bukan langkah-langkah untuk memujuk, cuma sebagai panduan atau tips sahaja.
1. Terangkan perkara sebenar
Adalah lebih mudah berkata benar dari berdusta. Ceritakan kepada si Dia apa yang berlaku pada anda dan tanya pada si Dia kenapa dia merajuk. Berterus teranglah dalam perhubungan anda. Janganlah berselindung. Dengan mengwujudkan budaya bertanya dan berkata benar ini, dapat mengeratkan perhubungan kerana, anda mengambil berat si Dia. Ini juga bermaksud anda menunjukkan bahawa anda menyayangi dia.
2. Bertolak ansurlah dan bijak dalam membuat keputusan
Memang sukar untuk kita bertolak ansur tetapi tidak bermakna kita kalah sekiranya kita mengalah. Dalam situasi sebegini, anda haruslah bijak dalam membuat sesuatu keputusan. Sekiranya si Dia merajuk dan anda tidak berjaya memujuknya, gunakan gaya anda yang tersendiri dalam memujuk hatinya. Dengan ini, anda kelihatan bijak dalam membuat keputusan.
3. Ucapkan kata-kata "manis"
Manis tidak semestinya manis bukan? Ketika si Dia tengah merajuk, cuba anda bergurau senda dengan dia dengan menggelarkan si Dia, "bucuk", "comot", "manje" dan sebagainya. Dalam pada itu, selit-selitkan ayat-ayat power anda dalam perbualan tetapi masih mengekalkan perkataan-perkataan manis seperti yang saya sebutkan tadi. Adalah amat kelakar bagi saya sehinggakan saya pun sedang tersengih pada ketika ini. ;))
4. Nyanyikan lagu buatnya
Ha...tips ini merupakan bagi saya tips yang paling ultimate. Kalau ditanya, berapa ramai yang sanggup nyanyi untuk kekasihnya? Pernah tak anda menyanyikan lagu untuk kekasih anda? Mungkin jawapannya ramai yang mengatakan tidak. Tetapi, saya pernah. Saya tidak berkata bohong. Saya pernah dendangkan lagu kepada kekasih saya. Dan kami siap berkaraoke di dalam phone lagi. Kami berduet bersama-sama. Adakah si Dia akan tersenyum dan ketawa? Sudah pasti ya. Kerana dapat mendengar suara buah hatinya menghiburkan dirinya. Tidakkah ianya menggembirakan? Sudah pasti senyuman terukir di bibirnya.
Seperti yang saya katakan tadi, tips-tips ini bukanya langkah-langkah tetapi merupakan panduan bagi anda dalam memujuk pasangan anda. Mungkin ada di antara tips ini tidak sesuai dilakukan kepada pasangan anda tetapi tips ini mungkin berjaya membuatkan si Dia tersenyum.

habessss. na gelak pon ade bace neh. haha. begini kah carenyea.? mcm susa jea. 
bole ta kalau sy na ckp, 'merajuk sampai lebam'.
hehe. ohh tidakk. 
orang y merajuk smlm tu bukan apeeee, saje na mengade jea haa.  kan kan.
so, tade kea pla tips cara cara melayan lelaki MENGADE.? haha.
:))))


18.4.11

GYLEA sy final exam la.


hry neh gylea sy final exam laa. 
sy harap dy belajar rajen rajen, ta malas malas, ta frust, ta serabut, n mood dy pon  oke sajea, tidak mudah sentap. 
 gylea sy buat exam elok elok tao tao.! semoge mendapat pointer y tggi nty. 
aminn~
<3333 utk kmu.! hee. 

16.4.11

4 words i never want to hear. . .


i dont love you
you're diagnosed with cancer
i found someone else
it was never real
we need to talk
you're going to die
your ____ is dead
you cant have kids
i dont remember you
lets just be firends
we cant be together
i never loved u |

15.4.11

lemas rimas.

haihh. hry neh rase mcm na berleter pjg sgt sgt. geram, bengkek, bengang sumeh ade laaa. grr. rase rasenyea mcm kejadian ex bf ak y gylea babi tu akn berulang utk kli kedua, tp neh org laen la pulok. hmm. kalau bole hry hry na call n msj ak smpai sjuta kali smpai fon ak tu meletup kott. penat la, anta msj dala merepek repek. ta rty penat kea ehh.? org da tana, taya la na tehegeh hegeh pla. ta malu btol la. adoyy. masalah negara btol la kaw neh. ape na buat neh. na tuka numb, malas la pla. asek asek tuka numb. na block numb dy, tp tatao cemane la. malas pla na call maxis. haha. bilela sumeh neh akan berakhir.? tolonglaaaaaa. -teetttttt-
********************************************************************
.kol me kol me.
okeyy, here we goe. setelah hmper 2 mggu tidak bercakap telefon dgn dy tula, y tu tu tula. smlam dpat jugak la bercakap nan dy smpai tdo pkul 6. then, 6 sengah ak da kne mangun da, then hantar adk ak g skola. ahh, pening kepala ak. blek jea ak trus memengsankan dry dan tdo smpai kul 12. ahha. pastu trus mangun mand n amik adk blek skola pla. haha. da. habes habes. na makan. byebye.
ILY gylea. 
-tetttttttt-

8.4.11

ape na jadi nehhh.

hey hoi hoi.! 
oke la, da lme gylea rasenyea ta hupdate belog nehh. 
alalala. shiannyea syg sy  neh an an. 
hry neh, rase mcm na menaip pla. so taip jelahh. 
*******************************************
dear my sweet sweet diary,
3 April 2011
me n my fmly pegy BATU CAVES. buat ape.? semayang keh.? eh ehh, ta la. kmiy sume g bg ikan makan kt kolam tu haa. besa besa ikannyeah, sumenyea kelaparan. hoho. pastu kteorg pegy msuk mcm tmpt binatang. mcm mcm ade. pnyea lame ak ddok kt cnie, bru la ak na jejak kaki kt batu caves neh haa. bole la, stakat na lelepak ptg ptg an.
4 April 2011
pegy BATU CAVES lage laa.! ehh, buat ape lage pla  nehh.? haa, saba saba. na gtao la nehh haa. sy nan adk sy, siMARKONA pegy bg ikan mkan lage,. ahha. rendu pla rasenyea kt ikan tu. pastu dgn gagahnyea, sy dkong siMARKONA neh naek tgge BATU CAVES smpai atas. smpai jea atas, sumpa mengah. lutut pla da menggigil. gylea ahh. ahaha. lelepak jp kt ats tu, best jugaklahh, sejuk gituu. huhu. then kmiy pon trun, n ak jugaklah kene dkong dy dgn ltut y menggigil. haha, tyme naek susa payah, tyme trun, ta smpai 5 mnet kmiy da smpai bawah. haha. mulenyea malas na naek tgge tu. tp ttbe hty berkate 'naek jelahh, exercise skeyt, bole kurus'. wahaha. next tyme sy pegy lage. ade sesape na ikott.? hihi.
*******************************************
MENYEWEL
5 April 2011
haa, online smpai lebam. pastu lenjan orang. haha. memule siGYLEA kene lenjan. pastu ak pla kene an. habes penuh notifications ak. esoknyea siDINI pla kene, tp ta bpe na kene laa sbb siSAFUAN neh lmbt blek.! apelaaaaa. y ade pon siMAZUAN, siMEGOT nan siAMY jea. haha. last last ak pla tade mud, terus tdo. lalala. mereke mereke neh sume kaki mengeLIKE. terutamenyea siSHAHIR. bagus dan terbaek laa. huu.

thanks for reading ((: